What the hell are you eating: Mango

Jag är och har alltid varit en sådan som snöar in mig på saker. Allt från datorspel och forum på nätet till målning och frimärkssamling. Och när jag skriver snöar in menar jag lägger-ner-all-min-tid-kan-inte-prata-om-något-annat-seriöst-jag-menar-INGET-annat-helt-head-over-heals-fascinerad-insnöad-på-det. Jag har lite svårt för uttrycket att man "äter, sover och andas" något. Men det är lite så det är. Och aldrig har det jag äter, sover och andas varit så passande som det jag är insnöad på nu: kost, hälsa och träning.
Något jag är lite så där extra intresserad av är det jag äter och vad det gör för min kropp. All denna information är något jag nu skrivit ner och skickat till min mamma och syster som jag just nu coachar (känner mig lite mäktig om jag ska vara ärlig, men mamma och syrran tycker nog mest jag är jobbig som tvingar dem läsa sida efter sida om frukt och grönsaker). Och jag tänkte att jag även skulle dela med mig av det här på bloggen i form av en följetång. Jag tänkte börja den med min, just för tillfället, absoluta favorit: mango.

Näringsinnehåll per 100 g:
Kcal
: 69       -       Protein: 0.5 g       -       Kolhydrater: 15 g       -       Fett: 0.3 g

Alkaliserar kroppen: Mango innehåller en hög mäng vinsyra (tartaric acid), äppelsyra (malic acid) och spår av citronsyra (citric acid) vilket hjälper till att alkalisera kroppen och på så sätt balansera pH-värdet.

Viktminskning och matsmältning: Mango är en väldigt fiberrik frukt vilket boostar matsmältning, mango innehåller även enzymer som bryter ner protein.
Mango mättar väldigt bra tack vare det höga innehållet av vitaminer och näringsämnen. Detta underlättar viktminskningen (till en viss del)

Diabetes: Visste du att det inte bara är själva frukten man kan äta (eller rättare sagt dricka)? För dig med diabetes kan nämligen mangons blad vara nyttigt. Koka 5 blad i vatten och låt det sedan stå över natten, filtrera sedan vattnet och drick det på morgonen. Detta hjälper till med att reglera dina insulin värden.

Ögon: Mango innehåller höga halter av vitamin A, 2.25 dl täcker hela 25% av ditt dagliga behov. Fördelar förknippade med detta är god syn och minskad risk för nattblindhet och torra ögon.

Immunförsvaret: Kombon vitamin C, vitamin A och 25 olika sorters karotinoider stärker ditt immunförsvar

 
Bildkälla: google
NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR